Táplálkozási

tanácsadás

Helytelen táplálkozás - betegségek

Az elfogyasztott táplálékok nagy mértékben befolyásolják nem csak egészségi állapotunkat, hanem gondolkodásunkat és érzelmeinket is.

A mai kor embere rohanó életmódja során kevés figyelmet fordít az elfogyasztott táplálékai összetételére, változatosságára, tápértékére.

Sokak számára az étkezés annyit jelent, hogy jóllakjanak az ételtől („tele legyen a has”) és az ízélmény se maradjon el. Természetesen ez is fontos a jó közérzethez, azonban hosszabb távon, ha hiányoznak a létfontosságú tápanyagok, valamint ún. anti-nutritív anyagokat viszünk be a táplálékokkal, akkor jó egészségi állapotunk és közérzetünk kerülnek veszélybe.

Számos olyan tünet gyötör egyre több embert, melyek helyes étrend kialakításával – ha más szervi ok nincs a háttérben – jó eséllyel megszüntethetők (jobb esetben megelőzhetők).

Ilyen tünetek lehetnek pl. bőrtünetek (csalánkiütések, akne), súlyfelesleg, puffadás, hasi diszkomfort érzés, fejfájás, fáradékonyság, a szellemi és fizikai teljesítmény csökkenése, ingerlékenység, hormonális problémák, menstruációs problémák (rendezetlen, ciklus, fájdalmas menstruáció, erős vérzés), parazita gombák megjelenése, bélflóra rendezetlensége, reflux, gyengébb stressztűrés, gyulladások, idegrendszeri problémák és még számos más eltérés.

Ha a helytelen táplálkozás hosszabb ideje fennáll, akkor ennek talaján akár komoly betegségek is kialakulhatnak, ezért nem érdemes kockáztatni, az egészségünk ugyanis mindennél többet ér, mert ha az nincs, akkor más sincs.

Az utóbbi években, évtizedekben számos divatos (és kevésbé divatos) étrend és fogyókúra látott napvilágot. Hozzáértés hiányában nem könnyű köztük eligazodni és megtalálni azt a helyes irányt, ami az adott személy esetében jó eséllyel működni fog, akár az egészség helyreállítása, akár fogyás vagy sportteljesítmény fokozás a cél.

"Már nem tudom, mit egyek."

Ha úgy érzed, hogy elakadtál és már nem tudod, mit egyél, hogy ne legyenek panaszaid, akkor jó helyen jársz.

Személyre szabottan segítek a helyes irány kidolgozásában és az étrended összeállításában legyen szó akár fogyókúráról, hízókúráról, sportteljesítmény növelésről, inzulinrezisztenciáról, cukorbetegségről, pajzsmirigy problémákról, gyomorfekélyről, colitis ulcerosáról, Crohn betegségről, IBS-ről, SIBO-ról, diszpepsziáról, béldiszbiózisról, különféle autoimmun betegségekről, ételallergiákról vagy ételintoleranciákról.

egészséges ételek

Van kiút!

A korábbi leletek, vérképek, esetleges ételallergia és intolerancia teszteket ha vannak, akkor azt a bejelentkezéskor meg kell küldeni e-mail-ben vagy a kapcsolati űrlapon. Ha nincsenek, akkor személyes tanácsadás esetén biorezonanciás állapotfelmérést végzek, online tanácsadás esetén pedig elmondom, milyen vizsgálatokat kell elvégeztetni ahhoz, hogy tovább tudjunk lépni a megoldás érdekében.

A tanácsadás első alkalma egy kicsit hosszabb, mivel ilyenkor kerül sor az adatok és a kórelőzmény felvételre, illetve a meglévő leletek kiértékelésére. A terápiás terv végrehajtása rendszeres kontroll mellett történik. Ideális esetben minden héten szükség van egy kontroll konzultációra. A konzultációk száma esetfüggő, de általánosságban 6 (-8) konzultáció elég szokott lenni.

Kövesd tematikus Facebook oldalamat!

Egészséges táplálkozás, diétás tanácsadás - Esszencia Természetgyógyászat

Média megjelenés

Mária Rádió

A Mária Rádió Egészségtrend című műsorában beszélgettem Dr. Sárkány Ferenc gyógyszerész-természetgyógyásszal és Dr. József Erika orvossal, valamint Virágh Hajnalka neurofeedback trénerrel.

Dátum: 2023. 01. 31.

Naturportal Magazin Podcast

Dr. Jung Andreával és Császi Andrással beszélgettem az inzulinrezisztenciáról és a cukorbetegségről

Dátum: 2023. 06. 12.