Access Bars® kezelés

Mi az Access Bars®?

Az Access olyan eszközök és folyamatok összessége, amelyeket  nagyobb tudatosság előmozdítására fejlesztettek ki. A tudatosság pedig az a képesség, ami folyamatosan nagyobb lehetőségeket kínál.

Az Access Bars® tulajdonképpen 32 pont a fejen – ezek az ún. „bar”-ok – amelyeket ha gyengéden megérintenek, erőfeszítés nélkül és könnyedén elengedheted azokat a gondolatokat, elképzeléseket, hiedelmeket, érzelmeket és megfontolásokat, amelyek visszatartanak attól, hogy olyan életet teremts, amilyet csak szeretnél.

A kezelést ahhoz lehet hasonlítani, mint amikor a számítógépen lefuttatunk valamilyen tisztító programot.

Lényegében ez egyfajta stresszoldó kezelés, mellyel energetikai blokkokat lehet feloldani. Időtartama kb. 70 perc.

Mire jó a kezelés?

 • Stresszcsökkentésre,
 • A tudatossági szint növelésére,
 • Az energetikai blokkok oldására (mentális, érzelmi és fizikai síkon is),
 • Egészségi állapot javítására – főként olyan esetekben indokolt, sőt nélkülözhetetlen, mikor a fizikai síkon történő gyógyítással nem érünk el eredményeket,
 • Gondolatok rendezésére, gondolkodás „kisimítására”,
 • Iskolai teljesítmény, vizsgaeredmények javítására,
 • Emberi kapcsolatok gyógyítására,
 • Krízishelyzetek kezelésére (pl. gyászfeldolgozás, válás/szakítás),
 •  Pánikbetegségre,
 • Munkahelyváltás feldolgozására,
 • Összességében egy boldogabb és teljesebb élet elérésére.

Kiknek ajánlott a kezelés?

Mindenkinek, aki nyitott a tudatos életszemléletre és változtatni szeretne eddigi életén, azaz több lehetőségre szeretne szert tenni.
Nem csak felnőttek számára ajánlott, hanem iskolás korú gyerekek esetében is kedvező hatást lehet elérni – például az iskolai teljesítményben.

Hogyan történik a kezelés?

A kezelés masszázs ágyon, ruhában történik. A fejen lévő pontok kezelésére kerül sor. A pontokon nem történik masszírozás, sem nyomás kifejtésére nincsen szükség. A pontokat elegendő érinteni, illetve a megfelelő ujjakat ott tartani az adott pontokon.

Hihetetlenül hangzik ez az egész?

Pedig nem az. Sőt, olyannyira valóságos, hogy a placebo hatás kizárására és az Access Bars kezelés hatásának mérésre EEG vizsgálatot is végeztek.

Az EEG-vel az agyban az idegsejtek elektromos tevékenységét tudják detektálni és ebből következtetnek, illetve ebből tudják megállapítani az idegsejtek, így végső soron az egyes agyterületek tevékenységét.

Az Access Bars®-t Dr. Jeffrey L. Fannin agykutató vizsgálta EEG-vel. Íme az erről szóló videó (angol nyelvű, angol felirattal):

jason-hogan-YyFwUKzv5FM-unsplash

Mit lehet, mit nem?
Egyéb tudnivalók

Az Access Bars kezelés esetén nem kell érteni, hogy hogyan működik és nem is kell benne hinni. Ettől még ugyanolyan hatékonyan működik.

Nem szükséges közben beszélni, de akár lehet is.

Zenét nem lehet közben hallgatni, mert az bezavar a működésbe.

Viszont szabad közben elmélkedni – szárnyalhatnak a gondolatok – vagy akár aludni is lehet.

A kezelés előtt és után is érdemes meginni 1-1 pohár vizet. Valamint fontos az agyműködés miatt a kellő sófogyasztás és amennyiben a kezelt személy szénhidrát anyagcseréje jól működik (nincs inzulinrezisztencia vagy diabétesz), akkor szükséges lehet, de nem kötelező a cukorfogyasztás. A kezelt személyek jól érzik, hogy mire van szükségük a kezelést követően.

Vannak a kezelésnek mellékhatásai, ellenjavallatai?

A kezelésnek nincs ellenjavallata, még pacemaker esetén is lehet alkalmazni.

Mellékhatások nem jellemzőek a kezelés hatására. Egyeseknél fejfájás előfordulhat.

Hány kezelés kell és milyen gyakorisággal?

Nem lehet előre és pontosan megmondani, hogy kinek hány kezelésre lesz szüksége. A változás akkor fog beállni – és a betegség tünetei is ekkor kezdenek eltűnni – amikor a kezelt személy és a teste elengedik azokat a gondolatokat, érzelmeket, hitrendszert, ítélkezéseket, amelyek a problémát kiváltják. Van akinél elegendő egy kezelés, van akinél jóval több kezelés szükséges.

A kezelést lehet akár naponta, akár hetente vagy a kívánt időközönként ismételni. Kárt nem lehet vele okozni.

Lehet valamit érzeni a kezelés után? És ha igen, mit?

Van, aki nem érez semmit. Van, aki annyit érez, mintha egy jót relaxált volna. Van, aki energikusabb, van, aki kipihentebb. Elég gyakori a békesség és könnyedség érzése. Sokan számolna be arról, hogy nyugodtabbak a kezeléstől, elmúlik a szorongásuk, aggodalmaskodásuk. Jellemző a pihentetőbb és mélyebb alvás élménye is.

Akár az első, akár a sokadik alkalom után az illető életében pozitív fordulat várható; egy boldogabb, tudatosabb, kiegyensúlyozottabb élet, magasabb teljesítményfokozatra kapcsolva.