anamnezis

Az anamnézis (kórelőzmény) felvétel fontossága

Az anamnézis annak a módszere, hogy a beteg személyiségével kapcsolatos sajátosságokról, valamint az életmódjáról és betegségéről adatot gyűjtsünk.

A pontos és részletes anamnézis felvétele azért nagyon fontos, mert a diagnózis felállítását lényegesen megkönnyíti és a tévedés lehetőségét is csökkenti, ezáltal pedig hozzájárul, ahhoz hogy olyan kezelési tervet lehessen összeállítani, amely a leginkább támogatni tudja a gyógyulást, a szervezet öngyógyító képességének helyreállítását.

A szív- és érrendszeri betegségek lehetséges természetgyógyászati terápiái

A szív- és érrendszeri betegségek, melyeket tipikusan civilizációs betegségeknek is szoktak nevezni, Magyarországon a vezető halálokok közé tartoznak (a daganatos betegségekkel együtt).

Szív- és érrendszeri betegségek közé soroljuk a szívritmuszavarokat, az iszkémiát (ischaemia), a magas vérnyomást (hypertonia), az agyi vérkeringési katasztrófát (stroke) és az érrendszeri betegségeket (pl. érelmeszesedés, magas koleszterinszint).

Természetgyógyászat és cukorbetegség

A WHO adatai szerint a Föld közel 8 milliárd fős lakosságából mintegy 422 millió embert – a lakosság
kb. 5 %-át – érinti a Diabetes mellitus, azaz a cukorbetegség és évente kb. 1,5 millió ember hal meg a
cukorbetegségben, illetve annak szövődményeiben.
A helyzet hazánkban sem mondható rózsásnak, sőt, a világátlaghoz képest nálunk a cukorbetegek
aránya teljes felnőtt lakosságra vetítve kb. a duplája, mintegy 10 %.

A BEMER fizikai érterápia szerepe a mozgásszervi panaszok enyhítésében

A mai modern világban egyre növekszik az érdeklődés a természetes gyógymódok és a fizikai terápiák iránt. Az emberek egyre inkább keresik az alternatív megoldásokat a fájdalom és panaszok enyhítésére, különösen azok, akik mozgásszervi problémákkal küzdenek. Ebben az összefüggésben az egyik ígéretes terápiás lehetőség a BEMER fizikai érterápia, amely egy innovatív eszköz segítségével stimulálja a kapilláris vérkeringést és javítja az érrendszer működését.

A mozgásszervi problémák, mint például az ízületi fájdalmak, hátfájás vagy sportsérülések, jelentős hatással lehetnek az életminőségre, korlátozhatják a mindennapi tevékenységeket és akár a munkavégzést is nehézkessé tehetik. A hagyományos orvoslás mellett egyre többen fordulnak természetes megoldásokhoz is, mint például a BEMER fizikai érterápiához.

masszázs

A masszázs szerepe az ülő életmód káros hatásainak enyhítésében

Az ülő életmódra jellemző hosszantartó ülés számos egészségügyi kihívást okozhat. A mozgáshiány és a nem megfelelő testtartás együttesen vezethet izomgyengeséghez, gerinc- és izomrendszeri panaszokhoz. A vérkeringés csökkenése pedig szív- és érrendszeri problémákhoz, valamint az anyagcsere lassulásához vezethet. Ezen kívül, a mentális egészségre is negatív hatással lehet, növelheti a stressz szintjét és a depresszió kockázatát.

Lorem ipsum dolor sit amet

Donec quis pretium mi. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec sodales, lacus eu tempus pharetra, nunc nisl commodo leo, sit amet dictum ligula quam quis ligula. Integer eget turpis in quam dictum finibus ut eget turpis. Vestibulum eu massa aliquam, placerat sapien vel, facilisis enim.